av Stjordal1 | 24/01/2012  

Lørdagsjazz i Stjørdal

Annonse 120128

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Stjordal1 | 20/05/2010  

Lørdagsjazz med Åshild Mundal og Autumn Leaves

Åshild Mundal mindre

Lørdag 29. mai er det lørdagsjazz på Banken Bar i Stjørdal mellom kl. 1300 og 1500. Autumn Leaves har fått med seg Åshild Mundal som gjestesolist, og det er duket for en gyngende ettermiddag i de gamle banklokalene. Åshild har allerede en lang karriere bak seg som etablert sanger og behersker de fleste sjangre. Denne gangen er det hennes jazzrepertoar det dreier seg om. Sist Autumn Leaves med sin faste vokalist Ola Fjellvikås spilte på Banken Bar var det mer enn fullt, så det kan lønne seg og møte opp i god tid.

Her kan du lese mer om Åshild

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Stjordal1 | 08/01/2010  

Ann-Lill og Autumn Leaves på Kroks

På meget kort varsel stiller Ann-Lill Grendal Elshaug opp som vikar for Ola Fjellvikås.  I går kveld kjørte hun i bitende kulde inn til øvelse i Stjørdal og i morgen entrer hun scenen på Olavs Pub med minst 10 låter på repertoaret.  Ann Lill glir lekende lett inn i bandet og har en imponerende spennvidde, både i stemmemateriale og repertoar.

Lørdagsjazzen på Olavs Pub er Bjørn Krokfoss’ arrangement, og han har nedlagt en formidabel innsats for å skaffe musikere i området en scene.  Bjørn spiller selv i flere band, og Feetwarmers er å betrakte som “Krokjazzens” husorkester.

Men i morgen er det Autumn Leaves med vokalistvikar Ann-Lill som har gleden av å starte seseongen!

Olafs Pub i Trondheim kl 1400 – 1600.  Dørene åpnes kl 1200…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Stjordal1 | 29/06/2009  

CD’en er her!

CD-plata til Autumn Leaves har ankommet, med skikkelig kvalitet i alle ledd – selvfølgelig:-) Nå er det bare om å gjøre og få det ut til folket! I tillegg til musikken er plata utstyrt med en åttesiders hefte som gir en grundig innføring i musikken og musikerne. Bilder av de kjekke unge menn er det også satt av plass til. Hvis du er interessert i sval og svingende jazz av det lettere slaget er det bare å gi lyd!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av Stjordal1 | 05/02/2009  

Lørdagsjazz på Kroks Jazzkafe

Det duket for et gjenhør med stjørdalsgruppa Autumn Leaves med sin faste vokalist Ola Fjellvikås. Som vanlig varter vi opp med lett swingende og “forståelig” jazz, som ikke vil skremme vannet av noen – håper vi.  Bandet består av Jon-Anders Myrvang, klar/sax/piano,  Kjell Skotnes, gitar,  Torbjørn Thyholt, trommer og Jørgen Holthe, bass.  Og som tidligere nevnt:  Ola Fjellvikås, vokal.

Konserten starter kl 1400, men det lønner seg å være tidlig ute.  Det blir vanligvis temmelig fullt.  Konserten, som er gratis,  vises derfor på storskjerm i underetasjen.  Alle bloggere ønskes hermed velkommen til et hyggelig minitreff på Kroks Jazzkafe, Olavs Pub i Trondheim.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av | 02/12/2008  

Høstgule blader i studio

Vokalist Ola Fjellvikås

Lydmannen Roger Valstad

 

Torbjørn Thyholt, Ola Fjellvikås og Kjell Skotnes

Jørgen Holthe, Kjell Skotnes og gjestesolist Asmund Bjørken

Torbjørn Thyholt

Kjell Skotnes

Jon-Anders Myrvang

Jon-Anders og Asmund

Stjørdalsbandet Autumn Leaves tilbrakte ei novemberhelg i studio for å spille inn en swingjazz-CD. Roger Valstad var innspillingsleder, og bidro konstruktivt til et best mulig resultat.

Asmund Bjørken stakk også innom. Han var solist på tre spor, og denne høyst levende jazzlegenden leverte varene, som det heter. Han rundet 75 høsten 2008, og har allerede blitt behørig feiret på alle vis, men innspillingen med stjørdalsbandet Autumn Leaves var den eneste jazzinnspillingen hans hittil dette året i alle fall.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det ser ut til at jeg endelig har lykkes med å legge ut en lydfil. Snakk om å være treg! Jeg fikk mange gode råd på vegen, blant annet fra "Fyrtårnet", som anbefalte en tjeneste fra DivShare. DivShare gjør deg i stand til å hente ut en såkalt embeddingskode. I denne koden ligger både låta og spilleren. Da prøver vi:

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av | 21/02/2008  

Ola kommer. Kommer du?

Jeg vet ikke hvor mange stjørdalinger det er som leser denne bloggen.  For alt jeg vet kan det dreie seg om flere hundre!!  Uansett:  Sett av lørdag førstkommende til liflig jazzmusikk.  Du vil bli gratis underholdt på Banken Bar i Kjøpmannsgata i Stjørdal i to stive klokke timer; fra kl. 1300 til 1500.  Og Ola kommer.  Nærmere bestemt Ola Fjellvikaas, en meget dyktig og proff sanger og entartainer som har vært "assosiert" medlem av stjørdalsbandet Autumn Leaves i flere år.  Lørdag byr vi på noen overraskelser!  Stikk innom da vel!

På bilder ser vi fra venstre:  Kjell Skotnes, Torbjørn Thyholt, Ola Fjellvikaas, Jørgen Holthe og Jon-Anders Myrvang.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av | 25/10/2007  

Presse

Full jazz fra Autumn Leaves
Fredag inviterte jazzkvartetten Autumn Leaves, med Ola Fjellvikås på vokal, til høstjazz på Stiklestad.
Jon-Anders Myrvang, Jørgen Holthe, Kjell Skotnes og Torbjørn Tyholt har siden 1957 opparbeidet seg en vanvittig fartstid sammen på jazzscenen. Myrvang har vært del av kvartetten siden 1957 (da bedre kjent som Håves kvintett), og fra 1979 har de fire holdt sammen i tykt og tynt.
I 2001 kom Ola Fjellvikås til på vokalsiden, men er absolutt ikke å betrakte som et femtehjul på vogna av den grunn. En ellers så samspilt kvartett hevet seg ytterligere noen hakk da Fjellvikås entret scenen.

Set-lista for kvelden var fullspekket av evergreens fra jazzen. Med låter som «My romance», «A foggy day», «Let there be love», «I remember April» og «Whisper not», var kvintetten innom både main stream, swing, be-bop og cool-sjangrene. En del var instrumentalarrangement, men det meste ble framført med en engasjert Fjellvikås bak mikrofonen.
Enkeltprestasjonene er vesentlige i jazzen, og samtlige musikanter viste hva de individuelt er gode for på scenen. Jon-Anders Myrvang vekslet mesterlig mellom sine tre instrumenter; klarinett, altsax og piano. Jørgen Holthe nøyde seg ikke med å holde kompet i gang med bassen, men briljerte med løpende bassganger så snart anledningen bød seg. Skotnes på gitar gjorde seg stadig bemerket med glimrende traktering av gitaren, og Tyholt på slagverket var akkurat så uberegnelig som en god jazztrommeslager skal være.

Publikumstallet på Stiklestad Nasjonale Kultursenter kunne så definitivt vært bedre fredagskvelden. Heldigvis satte ikke det noen demper i Autumn Leaves’ framtreden på scenen. Vi som var der fikk en nesten to og en halv times melkesyrebringende intimkonsert. Jazzpedalen til undertegnede var nemlig ikke til å beherske.
Tekst og bilde:  Terje Kolaas, Trønderavisa


Høstløv til. St. Hans

I går kveld åpnet årets "Kaffeslabberas" på Cafe Madam Brix. Først ute av artistene var gla’jazzorkesteret "Bajazz" og "Autumn Leaves".
Kaffeslabberaset er i ferd med å bli en tradisjon når det nå går inn i sin tredje sesong. Lista legges høyt når storheter som Ole Paus står på plakaten.

Senere på kvelden var det klart for standardjazz med "Autumn Leaves". Stjørdalsorkesteret spilt sammen i litt over et år, men medlemmene har over 100 års fartstid sammen i forskjellige sammenhenger. Ikke noe å si på erfaringen der altså. Standardlåter, cool vokaljazz, litt latin og svensk var beholdningen.
Ungkalven i denne sammenhengen er vokalist Ola Fjellvikaas. Derimot synger han som de gode gamle croonerne fra USA. Over det stødige kompet synger han akkurat passe avslepet, og med en timing kun noen få er forunt å ha. Stemmen kan til tider minne om en tenorsax. Tankene går til whisky og sigaretter.
Vi skal kanskje ikke nevne Frankie, men det låter kanon. "As time goes by" og "Fly me to the moon" var blant slagerne som ble fortreffelig fremført. Selv om vokalen er i sentrum ble det akkurat passe med plass til dyktige instrumentalister til å ta et kor og noen rene instrumentallåter. Cafemusikk slik den skal være. Behagelig for øret, samtidig utfordrende for hodet når enn hører etter. Komplisert musikk gjort på en tilsynelatende enkel måte.

Tekst og foto: 

HELGE RISNES NYHUS, Trønderavisa

STEINKJER 20.JUNI 2003:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

av | 25/10/2007  

Låter

Autumn Leaves har et meget omfattende repertoar.

Klikk her

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00